Η Ταυτότητά μας

Όλα ξεκίνησαν το 2013 με την ίδρυση της ΚοινΣΕπ «Λογής Καλούδια».

Το ταξίδι μας ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 δημιουργώντας ένα οπωροπαντοπωλείο στο οποίο δραστηριοποιήθηκαν κυρίως άνεργα μέλη μας με σκοπό το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο οπωρολαχανικών ντόπιων παραγωγών χωρίς μεσάζοντες καθώς και το εμπόριο ειδών παντοπωλείου σε δίκαιες τιμές. Η αμοιβή της εργασίας των μελών μας επιδοτήθηκε από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Το εγχείρημά μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς καταφέραμε, εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που εξασφαλίσαμε στα μέλη μας, στα δύο και πλέον έτη λειτουργίας μας να έχουμε το 40% των αγορών μας από αγρότες της ευρύτερης περιοχής ενώ 10% και πλέον των αποθεμάτων μας διατίθενται σε ευπαθείς ομάδες της τοπικής κοινωνίας και στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας.

Παρακολουθώντας και καταγράφοντας όλες τις δυσκολίες του σύγχρονου επιχειρηματικού πεδίου, τις δυσκολίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, την τεχνολογική απόσταση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αλλά και της μικρής επιχειρηματικότητας με μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες αποφασίσαμε να επεκταθούμε στον τομέα της Πληροφορικής.

Σήμερα έχουμε επεκταθεί στη ανάπτυξη λογισμικού την ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων με συνεχώς ενημερωμένο προσωπικό. Η τεχνογνωσία και το δίκαιο εμπόριο είναι το προτέρημά μας

Έχουμε ενεργό ρόλο στην Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας και συμμετείχαμε ενεργά στο πρώτο Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας που έγινε στις 10-12 Ιουνίου 2016.

Συνεργαζόμαστε με το Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας και έχουμε συμμετέχει σε πλήθος ημερίδων παρουσιάζοντας τις καλές πρακτικές καθώς και το κοινωνικό προφίλ της δικιάς μας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.

Συμπράξαμε με άλλους κοινωνικούς φορείς της περιφέρειάς Πελοποννήσου σε κοινοπραξία με σκοπό την απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούσαν τους Περιφερειακούς Μηχανισμούς Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας.

Πλέον επεκτεινόμαστε

Στο δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο οικοτεχνικών προϊόντων μέσω του e-shop in e-shop. Μπορούμε να φιλοξενούμε στο δικό μας e-shop καθώς και να προωθούμε τα δικά σας προϊόντα προς πώληση με μικρή προμήθεια επί των πωλήσεων, ακόμα κι αν αυτά είναι προϊόντα οικοτεχνίας.

Στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για την μείωση κόστους των νέων τεχνολογιών

Στην δημιουργία υποδομής για ολοκληρωμένη στήριξη επιχειρήσεων start-up και υπηρεσιών θερμοκοιτίδας.

Από την ιδέα έως την επιτυχή επιχείρησή σας, σας στηρίζουμε με την υλικοτεχνική υποδομή, συμβουλευτική, business plan, καθώς και την παροχή όλων των αναγκαίων υπηρεσιών για την λειτουργία τους. Έχουμε την δυνατότητα να σας υποστηρίξουμε στην ίδρυσης επιχειρήσεων οποιασδήποτε μορφής ακόμα και ΚοινΣΕπ.

Επίσης, είμαστε σε θέση για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων επιμόρφωσης και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.